3° RUMOR

3° RUMOR

Waar vind je RUMOR? De volgende locatie wordt binnenkort aangekondigd! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of hou Instagram in de gaten.

"Waar droom jij van? Naar welke toekomst ben jij op zoek? Zonder je af in mijn kamers, luister naar mijn stem en beken wat je verlangt. Je bent helemaal alleen, enkel ik kan je horen.* Ik verzamel toekomstdromen."

RUMOR // Unfolding Futures is een installatie die wortels heeft in het idee dat een beeld van een toekomstige, andere wereld botst met onze huidige wereld. Een droom voor de toekomst is soms ook de aankondiging van verandering. Maar wat als blijkt dat de een zijn droom de ander zijn nachtmerrie is?

“Het gerucht is een geluid van twee werelden die botsen.”

            – uit How We Are van Vincent Deary

Een AI bundelt doorlopend de wensen van alle deelnemers. Zo worden individuele dromen getransformeerd tot collectieve toekomstperspectieven. Hoezeer variëren verlangens onderling? Waar zitten de raakvlakken? Wat wordt er gezegd? Heeft het individuele verlangen een plaats in de collectieve droom?

Bezoek RUMOR en kom erachter.
 

*RUMOR is een AI die de ingesproken toekomstdromen omzet van speech naar text, waarna de opnames verwijderd worden en de wensen anoniem blijven.


--------


Volgende halte: Meer info volgt. Hou ons in de gaten via Instagram en Facebook. Of schrijf je in voor de nieuwsbrief.


--------
 

RUMOR // Unfolding Futures is een onderdeel van de reeks A.R.C. (A Real Catastrophe) waarbinnen werken in de publieke ruimte van de stad gemaakt worden en de toeschouwer wordt uitgenodigd een blik te werpen op een nieuwe sociale structuur. In RUMOR ontmoeten de kunsten, de wetenschappen en de burger elkaar in het medemakerschap. Daarbij vormt playField de brug die alle partijen samenbrengt. 


--------
 

Een productie van playField.
Concept en creatie: Marthe Schneider, Lana Schneider en Tim De Paepe.
Productie: Marthe Schneider en Kelly Vermeiren.
Scenografie: Lana Schneider.
Tekst: Lana Schneider en Marthe Schneider.
Stem: Marthe Schneider.
Audio: Lana Schneider en Ella Jacobs.
Interactive 3D environment: Lana Schneider, Helena Yankson en Jannes Lambrecht.
Software: Tim De Paepe en Brainjar.
Technische coördinatie: Tim De Paepe.
Decor: NTGent en GramCnC.
Communicatie en publiekswerking: Yasmin Van ’tveld.
Grafisch ontwerp promobeelden: Pjotr.

Coproductie: Arenberg, Cultura Nova, GUM (Gents Universiteitsmuseum) en VIERNULVIER.

In samenwerking met: Arenberg, Brainjar, Cultura Nova, GUM (Gents Universiteitsmuseum), Het Huis Utrecht, iMAL en VIERNULVIER

Met steun van de Vlaamse overheid, Fonds Podiumkunsten Nederland (FPK) en stad Gent.

Met dank aan Arteveldehogeschool, Ellen De Vos, Jeroen Vandesande, Jelle Vercalsteren, KAAP, Tom Vermeulen, Universiteit Gent en Urgent.fm.

foto &
video
Theater Aan Zee -