I Remember

I Remember

In I Remember puzzelen mensen van verschillende generaties, en met verschillende achtergronden hun herinneringen bij elkaar. Voorafgaand aan én tijdens de voorstelling. Langzaam maar zeker vormen persoonlijke gefragmenteerde momenten zich een web van verhalen waar niemand aan ontkomt. Wat blijft er nog over van de lineaire geschiedenis wanneer duidelijk wordt dat er niet één zienswijze is? Dan kunnen we enkel proberen om alle individuele perspectieven samen te voegen tot één collectief wereldbeeld. I Remember is een interactieve puzzel die plaatsvindt in zowel de fysieke én mentale ruimte.

Zowel digitaal via de website als live tijdens de voorstelling worden herinneringen verzameld. Zo ontstaat een voortdurend evoluerende dataset aan herinneringen die de bouwstenen zijn van een gezamenlijk en groeiend verhaal, een collectief geheugen.

Draag nu al bij met herinneringen!
Mensen van over de hele wereld worden uitgenodigd om een persoonlijke herinnering achter te laten op de website www.iremember.world.
In deze periode van fysieke afstand, binnenblijven en sociale solidariteit is er voor velen meer ruimte voor rust en reflectie, en meer tijd om terug te blikken op de periode waar dit allemaal nog niet aan de hand was. Deel hier [link] je mooiste, pijnlijkste, verdrietigste, spannendste, angstige, vrolijkste momenten met ons! 

Met I Remember wil playField mensen uitdagen om uit de westerse denkwereld te treden en de ‘wereldburger’ als medemaker van dit project te betrekken. I Remember wordt ontwikkeld in 2019 en 2020 en gaat in première in Het Huis Utrecht in februari 2021. De voorstelling wordt gepresenteerd in en ondersteund door Arenbergschouwburg (Antwerpen) en Kopergietery (Gent).

foto &
video