#3 RELAY

#3 RELAY

In #3 RELAY werpen we een blik op zowel de geschiedenis als de toekomst van het digitale tijdperk. Bij het zoeken naar de oorzaak van een storing in de Mark II Aiken Relay Calculator in 1947, de eerste primitieve computer, ontdekte één van de operatoren een nachtvlinder in een relaiscomponent. De eerste ‘bug’ werd meteen de laatste analoge verzetsstrijder in de evolutie van de computer.

Vanaf dat moment werd de computer een onmisbare bouwsteen in onze samenleving en technologie ontwikkelde zich nog nooit zo snel. Maar waar gaan we naartoe? Welke rol zal technologie spelen in onze ontwikkeling? Wat onderscheidt ons nog van humanoids wanneer Artificial Intelligence realiteit wordt? Welke ‘bug’ zal zich verzetten tegen het razendsnelle tempo van voortdurende vernieuwing?

#3 RELAY speelde van 2019 tot en met 2020 en was te zien in België en Nederland.

Concept

 playField in collaboration with Louisa Vanderhaegen, Lennert Boots, Carine Van Bruggen, Gertjan Biasino and Marie De Broeck 

Coproduction

VIA ZUID, Festival Cement & C-Takt

Thanks to

City of Ghent, De Grote Post , Kopergietery, Grensverleggers (regeling ter ondersteuning van culturele samenwerkingen tussen partijen in Vlaanderen, de Provincie Noord-Brabant, de Provincie Limburg en de Provincie Zeeland)

foto &
video